Werkwijze

Indien u zich wil aanmelden voor behandeling, vult u bij voorkeur het aanmeldformulier in op deze website. Indien u vooraf aan de aanmelding nog vragen heeft, die u niet beantwoord ziet via de praktijkwebsite, dan kunt u telefonisch contact opnemen en eventueel een voicemailbericht inspreken.

Na ontvangst van uw bericht of uw aanmelding zal de behandelaar contact met u opnemen. Er zal een afspraak voor intake worden gemaakt. Dit gesprek duurt maximaal 60 minuten.

Het intakegesprek dient 2 doelen: Als 1e doel is er de kennismaking om te ervaren of u een “klik” ervaart met de behandelaar. Als 2e doel is er de diagnostiek: welke klachten heeft u, kunnen we deze klachten begrijpen in het licht van uw omstandigheden en uw geschiedenis, wat wil u met een psychologische behandeling veranderen in uw gedrag waardoor klachten kunnen afnemen of de last van de klachten afneemt? En de laatste vraag in het intakegesprek is of de behandeling plaats kan vinden bij Psychologiepraktijk Wilbrink.

Het intakegesprek leidt tot vervolgafspraken. Deze afspraken worden vastgelegd in een behandelovereenkomst.

Er kan u worden gevraagd om vragenlijsten in te vullen. Sommige vragenlijsten kunt u online invullen via het clientenportaal. Andere vragenlijsten vult u in op papier. Indien van toepassing, zal de behandelaar u hierover meer vertellen.

De behandeling wordt regelmatig met u geevalueerd, om onder andere de behandelvorm, het behandeleffect en de behandelduur te monitoren.

Aan het einde van uw behandeling, zal een eindevaluatie plaatsvinden. Uw behandelaar zal u daartoe tevens een evaluatievragenlijst aanbieden (CQI).

De behandelaar maakt een afsluitende brief om uw verwijzer van het behandelverloop en het behandeleffect op de hoogte te brengen. Deze brief wordt na uw instemming aan uw huisarts verzonden via een onlnie beveiligde Zormail-verbinding.

Vervolgens zal uw dossier worden gesloten en maximaal 15 jaar worden bewaard. Na het sluiten van uw dossier zal de zorg bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd.